• Određivanje Kritičnih Kontrolnih Tačaka

 

Određivanje kritičnih kontrolnih tačaka, u principu je nastavak analize opasnosti. Prepoznavanje i markiranje kritičnih tačaka neće biti problem ukoliko je objektivno izvršena procena opasnosti i ako je uspostavljena saradnja između odgovornih lica proizvodnje i izvođača radova.

 

Kritične tačke za glodare su:

- površine u krugu fabrike,
- kanalizacioni i toplovodni sistemi,
- zone u neposrednoj blizini neuređenih terena,
- mesta odlaganja otpada,
- pripreme proizvoda,
- skladište gotovih proizvoda,
-
restorani za ishranu radnika,
- sva skrivena mesta gde ima otpadaka hrane.

 

Kritične tačke za insekte su:

- prostor za odlaganje otpada,
- sva mesta u proizvodnji gde je visoka vlaga i toplata,
- skladišni prostor za smeštaj žitarica,
- pogon za proizvodnju.



Mob: 060/076-0001 ; 060/076-0002   Tel/Fax: 035/241-005   Email: ekoddd@yahoo.com © Autentik
   Ukupno: 2175  
Danas:   139   Juče:   181